021/540303 Krilova 1a, Novi Sad

065/50 12 400za hitne intervencije

Stomatologija

Kako je bitna redovna higijena zuba kod ljudi, tako treba da vodite računa i o svojim kućnim ljubimcima. Ako osetite neprijatan zadah iz usta Vašeg ljubimca, ili i sami primetite prisustvo kamenca, koje se najčešće nalazi na zadnjim zubima, ali neretko i na očnjacima i sekutićima, dođite da izvršimo kompletan stomatološki pregled i po potrebi se dogovorimo za ultrazvučno skidanje kamenca.

Ova procedura se obavlja u sedaciji,što znači da je životinja samo smirena i ne reaguje na ultrazvučni aparat, a ne anestezirana. Nakon završetka intervencije dobija injekciju za buđenje i kako je dosla u ambulantu, tako i izlazi iz nje (na nogama), ali ovog puta sa čistim zubima i bez neprijatnog zadaha.

Nakon obavljene intervencije, ako smo pregledom ustanovili da Vaša životinja ima predispozicije za stvaranje kamenca, dobićete i preporuke kako da održavate sada čiste zube.

Bitno je naglasiti, da velike količine kamenca, ne samo da daju neprijatan zadah iz usta, već i otežavaju žvakanje hrane, dovode do novog nagomilavanja naslaga i bakterija, pa samim tim i kvarenja zuba, što rezultira time da kasnije pored skidanja kamenca moramo ponekad pristupiti i vađenju zuba usled kvara.

Ne dozvolite da Vaš ljubimac nema sjajan osmeh 😉 i zakažite pregled.

Ostavite Komentar