021/540303 Krilova 1a, Novi Sad

065/50 12 400za hitne intervencije

Uputstvo za odlazak kod veterinara

1. Nikada ne zakazujte. Samo udjite kod svoga veterinara, zato što ce on u svakom slucaju biti u ambulanti. Naravno, zahtevajte da budete odmah primljeni, zato što vas iritira da cekate iza bilo koga ko je stigao ispred vas.

odlazak kod veterinara 3

2. Povedite vašu decu, kao i decu vaših komšija. Ako nemate decu, pozajmite ih od prijatelja. Mali nestabilni šetaci koji imaju ispod jedne godine starosti su najbolji. Ako deca vec pricaju, pustite ih da trce okolo po praksi, postavljaju razna pitanja svim zaposlenima i da diraju sve što mogu.

3. Ako imate neku primedbu IZDERITE se na nekog od osoblja, ali kada vas primi vaš veterinar budite divni i ljubazni.

4. Stavite vašeg ljubimca na sto za pregled, a onda sedite. Molim vas, nemojte da pridržavate vašeg ljubimca, naglasite da on sigurno NECE da skoci i da NIKADA ne ujeda.

odlazak kod veterinara

5. Ako citate neki casopis, nemojte da rizikujete da ga izgubite time što cete da ga spustite. Molim vas, nastavite da ga citate. Nemojte da podižete pogled kada vam veterinar postavi pitanje.

6. Nemojte da skidate naocare za sunce, narocito ako imate problema sa sluhom.

7. Kada dolazite ili izlazite iz ordinacije, pustite vašeg psa mužjaka da markira citavu ambulantu ali to naravno nemojte nikome da kažete.

8. Molim vas, recite ako postoji neki problem, ali sacekajte bar tri nedelje. Zapamtite, stalni proliv koji traje cetiri nedelje se zove “HITAN SLUCAJ”. Ovo se narocito odnosi na vikende i vreme pred zatvaranje ambulante.

9. Ako je vaš ljubimac u stvarno lošem stanju, recite da ste bili na odmoru. Ako niste dovodili vašeg psa bar dve godine kod veterinara, recite doktoru da je problem zapoceo odmah posle vaše zadnje posete i da traje od tada.

10. U slucaju da vaš veterinar ima kompjutersko vodenje podataka, dajte što više razlicitih podataka: vaše prezime, devojacko prezime, ime, kršteno ime, nadimak, kao i ime i nadimke svakog clana porodice. Upotrebljavajte razlicito ime svaki put kada dolazite.

11. Ako vašeg ljubimca ostavljate u ambulanti zbog operacije, nikada nemojte nikome da kažete da ste promenili broj telefona od kada ste zadnji put bili.

12. Naravno, uvek insistirajte da vam veterinar izleci ljubimca preko telefona. Odvojite bar pola sata vremena da mu detaljno ispricate ceo slucaj i da od njega saznate kako da ga lecite. Potrudite se da vas veterinar ne ubedi da ljubimca dovedete u ambulantu, narocito ako su ga udarila kola.

odlazak kod veterinara 2

13. Nikada nemojte da kažete ništa važno, sve dok doktor ne stavi stetoskop na uši.

14. Uvek naglasite: “Cena nije bitna, samo spasite mog ljubimca!!” sve dok ne dobijete racun. Kada dobijete racun, poricite da ste uopšte hteli da se vaš ljubimac leci. Napravite veliku gužvu oko svake stavke racuna, iako ne mislite uopšte da platite.

15. Uvek ponesite vašu cekovnu knjižicu bez i jednog ceka, ili je ostavite kod kuce zajedno sa novcanikom. Ponesite novcanicu od 100 dinara samo u slucaju da mislite da kupite jedan vitaminski štapic.

16. Ako je moguce, uvek pošaljite vašeg ljubimca kod veterinara sa vašom decom ispod 18 godina starosti bez novca. Nikada nemojte da im kažete zašto ljubimca vode kod veterinara.

(“Rules for Visiting The Veterinarians Office” by Andrew J Hoey BVMS Cert. V. Ophthal. MRCVS )

4 Komentara

Vladan

Hehehe. Sjajni su saveti. Zaista pomazu.

Neda Bugarski

ha ha ha super saveti 🙂

Tamara

Fenomenalno uputstvo. 🙂
Ako može predlog – dajte nam jednu šaljivu stranu da objavimo neke smešne sličice ili tekstove o životinjama. 🙂

rastko

Za komentare,šaljive fotografije imamo facebook page, ovde smo malko ozbiljniji…;-)

Ostavite Komentar